A BMW M1-es sportkocsi története kalandos, 1976-ban létrehozták az autó fejlesztése és gyártása kedvéért a BMW Motorsport GmbH-t, amely a Lamborghinivel közösen képzelte el a munkát, még a prototípust is az olaszok építették meg, de aztán különféle problémák miatt végül mégis a német Baur céget bízták meg a sorozatgyártással.

Most a legelső autót, még a Lamborghini mérnökei által összeállított M1 prototípust kínálják eladásra. Az biztos, hogy nem lesz olcsó az autó, annak ellenére, hogy az utolsó csavarig szét kell szedni. Harminc évet állt egy helyben egy száraz pajtában a kocsi, mielőtt a mostani eladó rátalált, ennyi idő után muszáj minden egyes alkatrészét szétszedni és felújítani annak érdekében, hogy megbízható legyen a működése.

A harminc éves pihenő előtt meglehetősen intenzív életet élt a prototípus, hiszen a fejlesztés után a ProCar versenysorozatban vett részt, ennek érdekében a karosszériáját is alaposan átépítették, de az eladó szerint nem okoz gondot az eredeti, utcai megjelenés visszaállítása sem. Az autóhoz egyébként minden szükséges pótalkatrészt biztosítanak. A cikk írása idején 15 millió Ft körül járt a licit, ami vasárnap végződik – az internetes árveréseknél hagyományosan az utolsó pillanatokban sokat ugrik még az ár.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!