Több időre volt szükség a Lister márka feltámasztásához, mint azt eredetileg gondolta a befektető, de a márka hatvanadik évfordulóján azért csak elkészült az 1958-as tervek/szerszámok felhasználásával összerakott első Knobbly ügyfélautó. Sajnos a Lister alapítója, Brian Lister már nem élte meg az eseményt, egy hónappal ezelőtt elhunyt.

Az elmúlt egy év során egyébként nem unatkozott a cég, hiszen az eredetileg tervezett 10 darab új-régi roadster mindegyikének sikerült gazdát találni – gyorsan megtoldották ezt a szériát még három autóval, hogy a birminghami Autosport International kiállításon a standra érkező érdeklődőket se kelljen elküldeniük.

Nem tudjuk, hányan kértek utcai- vagy versenyautót, az alumínium karosszériás sportkocsi motorterében a Jaguar D-Type specifikációjának megfelelő 3,8 literes soros hathengeres Jaguar blokk dolgozik 330 lóerős teljesítménnyel. A 96 km/órás tempót 4,3 másodperc alatt éri el a Lister Knobbly, végsebessége meghaladja a 290 km/órát – ezekkel az értékekkel még ma is kitűnő sportkocsinak számít az 1958-ban piacra dobott gép.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!