A 27 éves Vorayuth Yoovidhya a Red Bull alapító unokája, és a családi vállalkozás vezetője, és több más üzleti érdekeltség mellett a thaiföldi Ferrari forgalmazó társtulajdonosa. Hétfő reggel letartóztatták, miután elgázolt egy motoros rendőrt, aki belehalt a sérüléseibe, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Hajnali 5 óra 30-kor történt a baleset a Sukhumvit Soi út 47-es száma előtt, a tetthelyről elvezető folyadék-nyomokat könnyedén követték a rendőrök a Sukhumvit Soi 51-ig, amely a Yoovidhya család rezidenciája. Itt sikerült letartóztatni a 27 éves fiatalembert, akinek a halálos közlekedési baleset okozása mellett azért is felelnie kell majd, mert egy rendőrtiszt segítségével megpróbálta eltussolni az ügyet. Az idő közben állásásból felfüggesztett helyettes őrsvezető letartóztatott egy ártatlan embert a rendőrmotoros elgázolása miatt, és megpróbálta rákenni az ügyet. A rendőrfőnök azonban közbelépett.

A Ferrari FF-fel autózó Vorayuth Yoovidhya egyébként több tíz méteren át vonszolta magával Wichian Klanprasert rendőr századost motorkerékpárjával együtt, akinek több csontja mellett eltört a nyaka is. A halál pontos okát majd boncolás állapítja meg. A Red Bull örököst legsúlyosabb esetben 10 év börtön várja. Állítása szerint a rendőr szabálytalanul elé fordult, ezt követően a család megtiltotta neki, hogy a továbbiakban nyilatkozzon, és siettek azt leszögezni: vállalják a jogi eljárás minden következményét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!