Az első új Mustangot Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó vehette át pénteken. A 5.0 literes, V8-as, immár 450 lóerős fekete Fastback Mustangot az előző modellhez hasonlóan egyedi, arany, ezüst és bronz csíkozás dísziti. A márkanagykövet aláírásával és a legendás hetes számmal ellátott autó új 10 fokozatú automata sebességváltón keresztül, és 4,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az autót.

“ A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. 2 éve járok nap, mint nap a Mustanggal, minden percét élvezem, de ez az új modell még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket. Imádom az új digitális műszerfalat, ahol szinte mindent a saját ízlésem és igényeim szerint állíthatok be, nem is beszélve a 450 lőerős teljesítményről, melyből a különböző üzemmódok a lehető legtöbbet hozzák ki” – mondta el Kiss Gergely.

Az európai vevők rajongása a Mustang iránt minden várakozást felülmúlt: az automobilizmus egyik legnagyobb legendájából már több mint 33.000 darab fut a kontinens útjain. Magyarországon a 2015-ös bevezetés óta 353 új Mustang került forgalomba.

A világrekord kísérlet
A lenyűgöző sportautó átadására a KidFesten kerül sor, ahol világrekord-kísérlet zajlott, több mint 1 millió kockából álló, legalább 320 méteres LEGO kígyót akartak felépíteni. A kígyó farka a közreműködő gyerekek és újságírók segítségével már pénteken délután szépen körbe fonta a kiállított különleges Orange Fury Mustangot. A vállalkozó kedvű résztvevők 232 darab 4 x 2-es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatják össze a kígyó testét.