A Renault Trucks Cinkotai úti telephelyén, csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át az utolsó, századik Renault Trucks T 480 típusú nyergesvontatót a Waberer’s által 2018-ban megrendelt szériából. A beruházás értéke elérte a 7,2 millió eurót, melynek köszönhetően a fuvarozó vállalat regionális szerződéses logisztikai üzletágának vontató flottájának átlagéletkora több, mint fél évvel csökkent.

„A most átvett vontatókkal a Waberer’s cégcsoport több, mint 4300 kamionból álló flottája tovább csökkentette átlagéletkorát. A modern, Euro 6-os kibocsátási szabványnak megfelelő járművek nagyban hozzájárulnak flottánk optimális működtetéséhez, hiszen az azokba épített legújabb technológiák hatékonyan segítik az üzemanyagfogyasztás csökkentését, ugyanakkor tervezhetőbbé teszik járműparkunk futásteljesítményét” – mondta Barna Zsolt, a WSZL, a Waberer’s Csoport regionális szerződéses logisztikai vállalatának ügyvezető igazgatója.

A Renault Trucks képviseletében Illés Dávid, a Volvo Hungária ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta: „A járművek műszaki tartalmának kialakítása során arra törekedtünk, hogy optimális kompromisszumot nyújtsunk a gazdaságos üzemeltetés és a vezetési komfort között, és úgy hiszem, ez tökéletesen sikerült.”

A kifejezetten sofőrbarát, magas vezetési komfortú, tágas belső terű vontatókba a gazdaságos üzemeltetés érdekében a legmodernebb technológiát építették. Az automatizált sebességváltó az optimális üzemanyagfelhasználás érdekében domborzatkövető funkcióval rendelkezik, az Optiroll funkció pedig támogatja a megfelelő sebesség megválasztását. A Michelin X Line Energy gumiabroncsokon futó járműveket abroncsnyomás ellenőrző rendszerrel és állítható tetőlégterelővel szerelték fel. A biztonságos üzemről pedig a beépített ABS, ASR, ESC mellett tengelyterhelés-jelző, adaptív sebességszabályozó és sávelhagyás figyelmeztető gondoskodik.