Orosz lapértesülések szerint 2018-ban befejezik a Kalina gyártását, egészen pontosan egyesítik a jelenleg két külön modellként, de azonos alapon futó kisautót, és névleg a Granta kap utódot.

A Kalina ötajtósként és kicsit hosszabb kombiként létezik, a Granta lépcsős hátú és ferde hátú karosszériával készül. A három év múlva bemutatkozó új Lada kisautóból lépcsős hátú, ferde hátú és kombi karosszériát készítenek, az ötajtós modellt, amely jelen pillanatban mind közül a legkevésbé népszerű – hazájában alig olcsóbb a nagyobb csomagtartójú változatoknál -, utód nélkül befejezik. Ennek a helyére egy, az Xray alá pozicionált és formailag egyedi megjelenésű szabadidő-autó veszi majd át, ami egyben a Kalina Cross nevű, szabadidő-autós körítésű autót is váltja.

Togliattiban természetesen nem kívántak nyilatkozni a modellpaletta jövőjéről, csak annyit árultak el, hogy 2016-ban a Vesta Cross és az Xray Cross megjelenése lesz a nagy újdonság. Azt úgy látszik nem tartják nagy újdonságnak, hogy a nyújtott tengelytávolságú Lada Vesta VIP is megvásárolható lesz – igaz, elsősorban csak az orosz közigazgatás számára, akiknek felsőbb utasításra a hazai termékeket kell favorizálniuk.

Az új kisautó-kínálattal egyébként a még mindig válságban lévő orosz autópiac határain túl próbál a vásárlók kedvében járni a Lada, amely a saját kínálatának bővítése mellett szeretne a Renaul-Nissan szövetségen belül teljes jogú taggá fejlődni, világszerte versenyképes termékekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!