Nagyon még hozzá se szoktunk az új Mini harmadik generációjához (mármint ami a részleteket illeti, hiszen alapvetően nem változott a megjelenés), a gyár máris az új csúcsmodellel kedveskedik a rajongóknak a Detroiti Autószalonon, ahol a John Cooper Works tanulmányt prezentálják.

Az eddigieknek megfelelően vadították meg a háromajtós változat megjelenését a tervezők, megtartották a Bright Highways Grey elnevezésű fényezést, amelyet piros elemekkel dobnak fel. Teljesen új a 18 colos JCW könnyűfém felnik megjelenése. A ködlámpákat légbeömlővel váltják ki az első lökhárítóban, teljesen LED-esek a fényszórók, és spoilerkészlettel is gyarapodott a Mini.

A sajtóközleményben mindössze arra térnek ki, hogy az új generáció motorjának és felfüggesztésének átalakításával minden eddiginél gokartosabb vezetési élményt nyújt majd az autó. Azt egyelőre nem számszerűsítették, mennyi lóerőnek parancsol a vezető jobb lába. A 2,0 literes négyhengeres BMW-ben 245 lóerőt tud, legalább ennyire számíthatunk jelen esetben is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!