Amíg az ötajtós Tipo még álcázva rója a Budapest környéki utakat, a lépcsős hátú modell már meg is vásárolható a márkakereskedésekben. Annak köszönhető az előd Lineánál sokkal felnőttebb megjelenés, hogy ennél az autónál alapvetően lépcsős hátúnak tervezték a karosszériát, abból „vágják majd” az ötajtósat, amely a Bravo utódaként jön majd várhatóan az idei év vége felé.

A modellkínálat a hazai piaci bevezetéskor három felszereltségi szintből, négyféle motorból (1.4 16v Fire 95 LE, 1.6 E-Torq 110 LE, 1.3 MultiJet II 95 LE és 1.6 MultiJet II 120 LE turbódízel erőforrások), háromféle váltóból (öt- vagy hatfokozatú kézi, hatfokozatú automata) áll. Mindez alap- és metálszínek gazdag választékában, kétféle könnyűfém keréktárcsával (16 vagy 17 colos méretben), öt eltérő belső kidolgozással választható. A belépő modell – 1.4 literes 95 lóerős változat – bevezető ára 3 490 000 forint. Emellett elérhető a kimagasló ár-érték arányú Opening Edition változat is 3 990 000 forinttól, amelynek gazdag alapfelszereltsége tartalmazza többek között: a navigációs rendszert 5” érintőképernyővel, a Bluetooth telefonkihangosítót, a tolatóradart, 17” könnyűfém felniket, ESC visszagurulásgátlót, klímaberendezést, kanyarkövető ködlámpákat, tempomatot, eső- és sötétedésérzékelőt, 6 légzsákot és az első-hátsó kartámaszt.

A Tipo egy hasznos megoldásokban bővelkedő autó, amely a Fiat funkcionális modellcsaládjában alapvető, felülmúlhatatlan ár-érték arányt kínál, és pontosan azt nyújtja a vásárlóknak, amit azok a leginkább nagyra értékelnek, az egyszerű felszereltségi struktúra és az áttekinthető ajánlatok mellett. A szemrevaló, funkcionális Fiat Tipo a tágas csomagteret (520 liter) kompakt befoglaló méretekkel kombinálja: a modell 4,53 méter hosszú, 1,79 méter széles, és 1,50 méter magas. A 2,64 méteres tengelytáv nagyban hozzájárul a kiemelkedő térkínálathoz. Mindezen értékeket kívül-belül hamisítatlan olasz formaterv teszi még hangsúlyosabbá, így a modell túlzás nélkül egyedülálló ajánlat a kategóriában.

Hamisítatlan Fiathoz illő módon az új Tipo egy sor olyan, ötletes megoldást vonultat fel, amelyek minden utasa számára élvezetesebbé teszik a fedélzeten töltött időt. Ilyenek a gazdag alapfelszereltség, vagy a második szinttől már széria UconnectTM rendszer, amely 5 colos színes érintőképernyőt, Bluetooth mobiltelefon kihangosító rendszert, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket kínál; emellett külön kérésre tolatókamerával és TomTom 3D műholdas navigációs berendezéssel is felszerelhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!