1991-ben debütált a Rosenbauer cég Panther nevű tűzoltóautója, amelynek negyedik generációját június 7-én, a hannoveri Interschutz kiállításon leplezik le. A fejlesztés végső fázisában tart, amely során közúton és egyébként terepjáró-teherautók tesztelésére szolgáló pályákon hajtják a prototípusokat.

Mivel nem szolgálatban lévő járművekről van szó, nem akartak piros vagy épp rikító színű fényezést adni a két, már elkészült prototípusnak. Helyette az autógyártók példáját vették át, és mintás fóliával vonták be a karosszériát – a méreteket elnézve hirtelen hiány támadhatott az álcázást szolgáló bevonatból -, és ezzel talán sikerült még nagyobb felhajtást kelteni a járművel.

Továbbfejlesztették a fülkét, amelyből jobb kilátás nyílik, az új tűzoltórendszer két nagynyomású pumpát, új keverőfejet és két új fejlesztésű ágyút jelent. A korábbinál jobb vezethetőséget ígérnek, azaz baj esetén hamarabb ér oda a segítség a helyszínre, de többet majd csak Hannoverben árulnak el az újdonságról. A negyedik generációs Rosenbauer Panther tűzoltóautó egyik prototípusát egyébként el fogják pusztítani, hiszen a közúti tesztelés végén a fülke utasvédelmi vizsgálatára is sort kerítenek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!