Hillary Clinton épp Londonban tartózkodik, és az egyik olyan eseményen, ahol ő volt a meghívott díszvendég, az autója, egy kölcsönkapott Mercedes S-osztály úgy várakozott a parkolóban, hogy nem fizették ki a parkolási díjat – ami óránként 3,3 font az adott övezetben.

A Westminster City Council egy parkoló ellenőre vette észre a jegy nélkül várakozó autót, és gyorsan meg is büntette azt, olyan gyorsan, hogy az eső ellen a szomszéd helyen parkoló Mercedes kisbuszba visszahúzódott öt biztonsági ember nem is tudott időben reagálni a dologra. Persze amikor észrevették, mi történt, rögtön elkezdték fenyegetni a hivatalos személyt, a jelvényeiket mutogatták neki, de az nem hagyta magát befolyásolni, és befejezte a 80 fontos büntetés kiszabását – 14 napon belüli rendezés esetén csak 40 fontot kell kifizetnie a vétkes sofőrnek.

A parkoló ellenőrnek van igaza, hiszen nem diplomáciai testület autója szállította Hillary Clintont, és mivel ember se ült az autóban, nem lehet szó várakozásról sem. A büntetést jogosan kiszabó fiatalember főnöke felháborodott, hogy az Egyesült Államok Secret Service nevű szervezetének emberei milyen jogon akadályozzák egy brit közalkalmazott munkavégzését, és a jövőbeli konfliktusok elkerülése érdekében Clinton asszony és a biztonsági emberek figyelmébe ajánlotta, hogy nem csak pénzzel vagy mobiltelefonnal, de akár okostelefon-alkalmazással is lehet rendezni a parkolási díjat az adott övezetben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!