A portugál PSP a nagyvárosokban gondoskodik a rendfenntartásról, és most nyolc darab, a járőrautók minden felszerelésével és külsőségével ellátott Nissan Leaf-et rendszeresítettek.

Elsősorban az iskolákban végzett felvilágosító programokhoz fogják használni az akkumulátoros-elektromos autókat, de azokat bármikor éles bevetésre is lehet küldeni – de mondjuk autós üldözésnél nem sokáig bírják szusszal a gépek. Iskolai szünetek idején a nagyvárosokban küldik járőrözésre az autókat, ahol elsősorban tapasztalatokat gyűjtenek majd velük, hogyan bírják a napi rutint, és a rendőrök hogy viszonyulnak az autóhoz.

Egyhamar azonban nem várható, hogy elterjednek az akkumulátoros-elektromos rendőrautók, a mostani nyolc darabos flotta csak egy csepp a PSP egyébként 5000 autós kötelékében. Azonban a rendőrség úgy ítélte meg, fontos, hogy ők is kivegyék a részüket az elektromos autók elterjesztéséből, hiszen nem csak a rendet kell fenntartaniuk, de példát is kell mutatniuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!