Lezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek 2019. március 26-a, keddtől március 31-e, vasárnapig az M0-s autóút – M5-ös autópálya csomópontjában kapacitásnövelő forgalomtechnikai beavatkozások miatt, amely után az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, illetve szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról Szeged felől az M0-s autóút felé. Így általában, de főként nagyobb nemzetközi ünnepekkor kisebb torlódásra számíthatnak majd a közlekedők a térségben – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az autósok jelenleg és a beavatkozás után majd így közlekedhetnek a kérdéses csomópontban:

Az új forgalmi rend kialakításhoz burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges. Emiatt 2019.március 26-a, keddtől március 28-a csütörtökig az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométerszelvénynél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok

1. Az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el.

2. A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, illetve a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát.

A személygépkocsival közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva elérhetik az M0-s autóutat mindkét irányba.

2019. március 30-a, szombat este 22 órától március 31-e, vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet kihajtani az M5 autópálya csomópontban. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok:

1. Az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométerszelvénynél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára.

2. Vagy a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak megfordulni és az ellenkező irányból felhajthatnak az M5-ös autópályára.

Az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában a közlekedőktől türelmet kér a munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a kapacitásnövelő beavatkozás rövid és hosszú távon is az ő érdeküket szolgálja. A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy még utazás előtt tájékozódjanak a közútkezelő Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon a térség aktuális forgalmi helyzetéről.