A Formula-1 Magyar Nagydíj előtt megrendezett jótékony célú árverésen került kalapács alá a Kecskeméten gyártott első CLA Shooting Brake, a legtöbbet, 28 millió Ft-ot Lewis Hamilton ajánlotta az autóért. Az árverés után a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. még 2 millió Ft-tal rálicitált erre az összegre, így végül 30 millió Ft-ért az övék lett az autó – az első, Kecskeméten gyártott B-osztályt is ez a cég vásárolta meg még 2012-ben, szintén jótékonysági célú árverésen. Lewis Hamilton örömmel mondott igent a felajánlásra, hiszen így még több pénz jut a rászoruló gyermekek körülményeinek javítására a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül. Mindezen felül szombaton saját overállját is felajánlotta a szervezet számára, mely később talán egy hasonló aukción talál majd gazdára.

Az esemény és a későbbi felajánlás valódi nyertesei azok a gyermekek, akiknek jövőjéről az NGYSZ gondoskodhat. Ebben segíti őket az a jelentős összeg, mely az árverésre bocsátott tételekből és az esemény részvételi díjából adódott össze. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Mercedes-Benz együttműködésének történetében kiemelkedő eredménnyel zárult jótékonysági rendezvény összesen 44.113.000 forinttal járult hozzá az NGYSZ működéséhez. A több mint tíz évre visszatekintő kapcsolat közös programjai már a múltban is rendkívül jelentős segítség megteremtését tették lehetővé.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója: “Büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünkkel elősegíthetjük a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat működését, és hálával tartozunk partnereinknek a hathatós támogatásért, mellyel hozzájárultak az árverés sikeréhez. Köszönetet kell mondanunk a szolgálat kollégáinak is azért az emberfeletti teljesítményért, mellyel a gyermekeknek nyújtanak támogatást. Örömmel látjuk, hogy a vállalatunkkal való szoros együttműködés jelentős segítséget nyújt munkájukhoz, és reméljük, hogy példaként szolgál a jövő generációinak is a társadalmi felelősségvállalás terén. Külön örömünkre szolgál, hogy a Magyarországon gyártott CLA Shooting Brake első darabja az ország határain belül maradt.”

Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke: “A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 25 évvel ezelőtti megalakulása óta folyamatosan minden erejével azon dolgozik, hogy segítse a fizikailag vagy értelmileg sérült, az árva és más módon rászoruló gyermekeket jelenlegi helyzetük könnyebbé tételével, jövőjük megalapozásával. Felemelő számunkra megtapasztalni, hogy egy multinacionális vállalat rendre bebizonyítja, hogy Magyarországra nem csupán üzleti partnerként tekint. A jótékonysági est bevételét főként, de nem kizárólag az egészségügyi programunkra fordítjuk, hogy még több rászoruló gyermek juthasson hozzá a szükséges ellátáshoz.”

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!