Nem egyszerűen arról van szó, hogy lassan fogy a Peugeot iOn és a Citroën C-Zéro nevű elektromos autó, gyakorlatilag nincs kereslet a két autóra. 2012 első félévében a Citroën autójából 935, a Peugeot változatból 852 darabot gyártottak. Emlékeztetőül: 2010-ben a Mitsubishi és a PSA között kötött megállapodásban 100 000 autóról volt szó.

A hivatalos megfogalmazás szerint csak szünetel a PSA-nak bérgyártott autók előállítása, de kérdés, hogy valaha újraindul-e. A Mitsubishi a maga részéről továbbra is gyártja és forgalmazza az i-MiEV elektromos autóját, amely többfokozatú motorfékkel tud többet a francia megfelelőjénél. A három autóból mostanáig a Mitsubishi 28 000 darabot készített, amely ugyan elmarad attól, amit reméltek. A Peugeot Partner/Citroën Berlingo alapokra épülő, Mitsubishi technikával készülő elektromos autók fejlesztése a terv szerint megy tovább.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!