Nem halaszthatta tovább az első szabadidő-autójának hivatalossá tételét a Maserati, mivel a Mirafiori üzemben már megkezdődött a Levante nevű modell sorozatgyártása, azaz a következő napokban-hetekben várhatóan rengeteg kémfotó készül majd az újdonságról. Azért sietnek ennyire az olaszok, mert Európában nem sokkal a Genfi Autószalonon esedékes világpremiert követően megindul majd az újdonság forgalmazása.

A legújabb divatnak megfelelően kupés a karosszéria formája, hosszú az orr, combos a hátsó sárvédő, és négy darab, jól látható kipufogóban végződik a megjelenés. A belső térben a Ghibli és a Quattroporte stílusát követik, nagy méretű érintőképernyő határozza meg a középkonzol megjelenését, és szinte mindent bőr borít.

Két motorral indul a forgalmazás, a benzines 3,0 literes, V6-os biturbó 350 vagy 430 lóerővel lesz választható, előbbi 6,3 másodperces 100-as sprintet és 243 km/h-s végsebességet ér el, utóbbi 5,2 másodpercet gyorsul és 264 km/h a vége. A 3,0 literes, V6-os dízel 275 lóerős, ez 6,9 másodperces gyorsulással és 230 km/h-s csúcssebességgel rendelkezik. Alapfelszerelésként adják a légrugózást és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítást, hogy a nagy méretek és tömeg ellenére sportos legyen a vezetési élmény, a váltó minden esetben 8 fokozatú automatikus. Többet hivatalosan majd a genfi világpremiert követően tudunk meg a Maserati Levante nevű szabadidő-autójától.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!