A BMW i almárkájának egyik tagja lehet a Los Angelesi Autószalonon bemutatásra kerülő i3 Coupé tanulmány, amely a valóságban egy praktikus háromajtós kisautó – igaz, megszokást igénylő megjelenéssel.

Műanyagautóról beszélünk a váz és a karosszériaelemek is karbonból készültek, a lítium-ion akkumulátorokat a padló alatt helyezték el – az alacsonyan lévő tömegközéppont miatt sportos vezethetőséget ígérnek. Ennek másik biztosítéka az 1-es sorozatban már kipróbált 170 lóerő/250 Nm csúcsteljesítményű elektromotor, amely a hátsó kerekeket hajtja egyszerű fogaskerék-áttételen keresztül.

Az utastérben fenntartható forrásból származó anyagokat használtak, ami bőrt, fát és gyapjút jelent a sok műanyag takarására. Noha a tengelytávolság – 2570 mm – nem változott az i3-hoz képest, az arányokat addig gyúrták a formatervezők, amíg sportosabb lett a megjelenés, a hossz 3964 mm, a szélesség 1768 mm, a magasság 1555 mm.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!