A Lexus LF-CC nevű tanulmánya a név alapján (Lexus Future Concept Coupe) csak egy kupé előzetese, a valóságban azonban a következő IS vonásait csodálhatjuk meg. Már csak a két hátsó ajtót kell hozzáképzeljük.

De nem minden esetben, hiszen a négyajtós, lépcsős hátú mellett nem csak kabrió, de kupé karosszériával is megvásárolható lesz majd a japánok következő, hátsókerékhajtású középkategóriás autója. Csak 2014-ben várható a következő generációs IS.

Érdemes még foglalkozni egy kicsit a tanulmányba szerelt hibrid hajtással is. Új fejlesztésű a 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor (szívócső- és közvetlen befecskendezés egyaránt) elektromotor egység, teljesítmény- és fogyasztás adatokat azonban még nem közöltek. Azért érdemes odafigyelni erre, mert már korábban elismerték, hogy a kis dízel hiányát egy új hibrid hajtással pótolják majd a GS esetén, úgy tűnik, ugyanezt megkapja majd az IS is.

Ennek oka pedig nem más, mint hogy a BMW-Toyota közötti dízelmotor-szállítási szerződés nem terjed ki a Lexus márkára, ami a BMW egyik fő konkurense sok piacon, márpedig csak az IS miatt nem éri meg gyártásban tartani a 2,2 literes dízelt. A Párizsi Autószalonon leplezik majd le a Lexus LF-CC tanulmányt, akkor már remélhetőleg több információval tudunk szolgálni róla.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!