Noha számos esetben már láttunk példát az ellentétjére is, Kínában a magántulajdon szent és sérthetetlen dolog. Épp ezért amikor egy új autópálya építése miatt egy család nem akart kiköltözni a házából, azt érintetlenül hagyták. Épp csak körbeépítették az autópályával.

A társasház tulajdonosainak többsége elfogadta az állami kisajátítási eljárásban felajánlott összeget, de egy idős házaspár erre nem volt hajlandó, mivel annyi pénzből nem tudtak volna új életet kezdeni. Nem hagyták el lakásukat, azonban az autópálya-építők is határidőre dolgoztak, így egyszerűen körbeaszfaltozták a magányos házat.

Az idős házaspár kitart a lakása mellett annak ellenére, hogy a szomszédos házak lebontása során megsérült az ő épületük is, és minden egyes boltba menés előtt alaposan szét kell nézniük. A közműveket az út alatt vezetve biztosítják, tehát áram, víz- és csatorna is van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!