A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány és társzervezeteinek munkatársai olyan kiemelten fontos és támogatandó munkát végeznek, amelyet a magunk eszközeivel mi is segíteni szerettünk volna, hangsúlyozta Babicz László, az Abroncs Kereskedőház ügyvezető igazgatója.
– Életbevágó, hogy a koraszülötteket és beteg gyermekeket szállító járművek biztonságosan érjék el céljukat, ezért számukra új garnitúra abroncsokat ajánlottunk fel. Ezekben a napokban összesen hét Mercedes mentőautóra kerülhet fel új, Toyo nyári abroncs. A támogatás ősszel is folytatódik: a szervezettől kapott jelzések szerint több mentőautó téli abroncsa is cserére érett, így azok helyett is újakat adunk majd számukra – ismertette Babicz László.

Az országosan szervezett koraszülött, újszülött mentés 15 éve indult Magyarországon. Tíz éve a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány fogja össze 8 vidéki koraszülött és beteg újszülött mentéssel és szállítással foglalkozó regionális alapítvány munkáját. A kiemelten közhasznú szervezet országos szinten koordinálja a debreceni, a győri, a miskolci, nyíregyházi, a pécsi, a szegedi, a veszprémi és a zalaegerszegi társalapítványainak tevékenységét. A szorosan együttműködő szervezetek az ország területének több mint 80 százalékán végzik a koraszülött és újszülött mentési feladatokat, mondta dr. Szabó Éva kuratóriumi alelnök, a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és a Perinatalis Intenzív Centrum vezetője.

– Az elmúlt években mindegyik alapítványunknál sikerült a használatban lévő mentőautókat lecserélni. Az Abroncs Kereskedőház által felajánlott gumiabroncsok nagy segítséget jelentenek a regionális alapítványok részére – hangsúlyozta dr. Szabó Éva. – Egyrészt a koraszülött mentés-szállításhoz használt mentőautók sokszor rossz, alsóbbrendű utakon történő közlekedését teszik biztonságossá, másrészt a gumiabroncsokkal kapcsolatos kiadások sem terhelik a regionális alapítványok költségvetését. A mentőautóink évente több mint 220 ezer kilométeren közlekednek és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak, ezért is nagyon fontos, hogy a járműveink megfelelő műszaki állapotúak és biztonságosak legyenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!