SZÁGULDÓ CIRKUSZ™ 2015-2016!

A hagyományoknak megfelelően a 2015-ös Formula-1-es szezon végén megjelent a SZÁGULDÓ CIRKUSZ 2015-2016 F1 évkönyv. A könyvsorozat szerkesztője, a világ F1-es pályáiról közel 20 éve tudósító Simon István immár 14. alkalommal foglalta össze a Mercedes dominanciájának jegyében telt, ám a Ferrari, a Williams és a Red Bull felvillanásaival színesített versenyidény legemlékezetesebb eseményeit.

A pályán és depóban idén történt események hátterét megvilágító 19 futam elemzése mellett a SZÁGULDÓ CIRKUSZ 2015-2016-ban exkluzív interjút olvashatnak a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal, a modern Ezüstnyilak sikerei okán pedig a könyv bemutatja a száguldó cirkusz történetének legdominánsabb csapatait, illetve versenyautóit. A 30. Magyar Nagydíj alkalmából a szerző egykori világbajnokokat és volt F1-es pilótákat – köztük Damon Hillt, a Kesjár Csabát protezsáló Christian Dannert, Martin Brundle-t, Jos Verstappent és Baumgartner Zsoltot – kért meg arra, meséljék el a Hungaroringhez kötődő legkedvesebb, vagy éppen legfurcsább élményüket. Nem maradnak el a szokásos szezon-statisztikák sem, de a kötet bepillantást enged a száguldó cirkusz jövőjébe is, a 2017-től bevezetni tervezett új autók és egyéb szabálymódosítások kapcsán. A 180 oldalas, színes albumot továbbra is a legjobb sportfotósok, valamint a Pirelli díjnyertes képei, illetve a Brembo adatokban gazdag pályagrafikái illusztrálják.

Az évkönyv kizárólag online rendelhető meg a http://szaguldocirkusz.eu/ honlapon keresztül, 5990,- Ft helyett 4990,- Ft-os AKCIÓS áron, 2015. december 31-ig. Partnerünk jóvoltából a futárral történő házhozszállításra, illetve Pick Pack Ponton történő átvételre is van lehetőség. Büszkék vagyunk arra, hogy az eredeti SZÁGULDÓ CIRKUSZ™ immár az ország legrégebbi autósporttal foglalkozó, egyben a második legrégebbi sport témájú könyvsorozata a Magyar Olimpiai Bizottság évkönyve mellett.

Száguldás és cirkusz

Mészáros Sándor és Bethlen Tamás, a Száguldás és cirkusz című sorozat szerzői már harmadszor vállalkoztak arra, hogy összefoglalják a Forma-1-es évad történéseit. Noha Lewis Hamilton és a Mercedes fölénye idén még a tavalyinál is nagyobb volt, szerencsére így is volt miről beszélni: Vettel vörösbe öltözött, a legendás Honda-motorok a régi dicsőséget nyomokban sem idézve tértek vissza az F1-be, az ifjabb Verstappen érkezésével pedig bebizonyosodott, hogy egy 17 éves pilótának is van keresnivalója a szériában. Komoly témát szolgáltatott Nico Rosberg váratlan hanyatlása és év végi feltámadása, a rapszodikussá váló Red Bull-Renault házasság, a Lotus-válság, a 30. Magyar Nagydíj, Jules Bianchi halála és az új amerikai próbálkozás, a Haas F1 Team szerveződése is. A Száguldás és cirkusz című évösszefoglaló kötet ennek az emlékezetes szezonnak a legszebb pillanatait eleveníti fel, az élmények felidézéséhez a sportág legjobb fotósait hívva segítségül. Az előszót Paul Hembery, a Forma-1-es gumiabroncsokról gondoskodó Pirelli sportigazgatója írta a kiadványhoz, hangsúlyozva a hazánkhoz kötődő emlékeit, illetve azt is, hogy a milánói székhelyű gumigyártónál izgatottan várják a Hungaroring újraaszfaltozásának eredményét.

Autósport évkönyv

A kiadó új büszkesége Gellérfi Gergő és Bethlen Tamás munkája, az Autósport évkönyv 2015 című kötet, amelynek segítségével hazánk és a világ legfontosabb versenyszériáinak eseményeit élhetik újra az érdeklődők. Legyen szó akár WTCC-ről, DTM-ről, Indycarról vagy a Dakarról, esetleg a hazai gyorsasági, rali- és egyéb sorozatokról, a szerzők az összes lényeges mozzanatot felidézik, sőt nem feledkeznek meg a fénypontok mellett a legnagyobb bukásokról és az évad halálos áldozatairól sem. Az Autósport évkönyv egy új kezdeményezést is magában foglal, az Autósport és Formula Magazin ugyanis a hazai motorsport-élet szakértőinek bevonásával összeállította az év 50 legjobb magyar versenyzőjének rangsorát. A listát nem meglepő módon Michelisz Norbert, a WTCC fenegyereke vezeti, ugyanakkor érdemes tüzetesen átvizsgálni a felsorolást: nem kizárt, hogy az is szerepel rajta, aki átveheti majd a Honda gyári csapata felé tartó kiválóság helyét nevelőegyesületénél, a Zengő Motorsportnál.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!