Ha nem is megszokott látvány, de nem is számít különlegesnek az Egyesült Államokban, ha valaki az út szélén koldul úgy, hogy a kezében tartott kartonpapírra írja rá, miért is kér pénzt. Ezt a jelenséget használták ki a kaliforniai San Bernardino városának rendőrei, akik közül összesen négyen álltak oda egy autóút-lehajtóhoz, hogy ott azt ellenőrizzék, a vezetők használják-e a biztonsági övet és nem telefonálnak-e vezetés közben.

A legszebb az egészben, hogy valójában nem is álcázták magukat, hiszen a kezükben tartott kartonpapíron jól olvashatóan leírták, hogy ők valójában rendőrök, és mi a pontos céljuk, és nem szakadt ruhákban, hanem teljesen hétköznapi civil öltözetben hajtották végre az ellenőrzést a rend őrei. A négy órás ellenőrzés alatt 50 autót állítottak félre, 33 esetben mobiltelefon, 15-ben biztonsági öv miatt büntettek, és 5 esetben lefoglalták az autókat, mert azok nem voltak forgalomban, illetve a sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!