A jelenleg tetszhalott állapotban lévő Fisker autógyár a hírek szerint a márka kezdeti befektetői között is szereplő Hong Kong-i üzletember, Richard Li által vezetett konzorcium ellenőrzése alá került egy, a múlt pénteken tartott zárt körű árverésen.

Utóbbit az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma rendezte, amely a cég felé fennálló 168 millió dolláros tartozását bocsájtotta áruba. Jelenleg már az utolsó részletek tisztázásánál tartanak a felek a források szerint, amelyet követően megtörténik majd a hivatalos bejelentés is. Hárman licitáltak a követelésre, a német Fritz Nols AG, a kínai Wanxiang beszállító Bob Lutz támogatásával, és a Richard Li által vezetett konzorcium. A Fisker már 15 hónapja nem gyártott egyetlen autót sem, és áprilisban majdnem az összes alkalmazottjától megszabadult, azonban egyelőre még nem kért csődvédelmet maga ellen, és az új befektető célja is az, hogy ezt elkerülje. Azt nem tudni, mikor indulhat újra a termelés, az azonban biztosnak tűnik, hogy az Egyesült Államokban marad a gyár – ez volt az egyik feltétele az Energiaügyi Minisztériumnak az árverésen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!