Egy, a Corgi kisautókat gyártó cég képviselője 20 évvel ezelőtt egy gyűjtőnek értékesítette azt a még eredeti csomagolásban lévő, összefóliázott hat darab James Bond játékautót, amelyet most elárvereznek.

49 évvel a bemutatást követően már igen szép áruk van ezeknek az autóknak, a már kibontott, de még eredeti csomagolásával rendelkező jó állapotú példányokért akár 500 fontot (177 ezer Ft) is megadnak a gyűjtők, ennek ismeretében nem tűnik nagyon elszállt várakozásnak, hogy egy árverésen majd 8000 fontot (2,8 millió Ft) fizetnek majd a hat autóért.

Az eredeti csomagolás miatt megvan az a papír is a dobozok alján, amely a kereskedők figyelmét felhívja arra, hogy a fiatal vásárlóknak mindenképpen mondják meg, hogy a dobozban az autó mellett egy „titkos utasítást” is találnak, amely segítségével az autó extra funkciói érhetőek el.

Noha a filmben ezüstmetál színű volt a mindenféle trükköt tudó Aston Martin DB5-ös, a Corgi kisautói arany színűek, és működő katapulttal is rendelkeznek – egy kis műanyagembert lő ki a levegőbe az utastérbe épített szerkezet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!