Nagy újdonságnak nem lehet nevezni a Subaru Forester negyedik generációját, hiszen korábban prospektust és a gyárudvaron készített, álcázatlan képeket is láttunk már az autóról.

Most azonban van néhány, az autó elejét mutató hivatalos fényképünk, méreteink (hossz +35 mm, szélesség +20 mm, tengelytáv +25 mm) és két észak-amerikai erőforrásról is elárultak néhány dolgot. Az alapváltozat az eddig is elérhető, 2,5 literes négyhengeres szívómotort kapja 170 lóerős teljesítménnyel, új azonban a turbómotor, ami az eddig csak Japánban kínált, 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses, 250 lóerő teljesítményű erőforrás. A váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, a szívómotorhoz fokozatmentes automata is kérhető. A két motor könnyedén megkülönböztethető, hiszen a kivágott motorháztetőn kívül az első lökhárító is teljesen más. A világpremier a Los Angelesi Autószalonon lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!