A kuvaiti Investment Dar befektetési társaságnak át kel strukturálnia adósságait, ennek részeként három héttel ezelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy értékesítenék a tulajdonukban lévő Aston Martin részvénycsomag egy részét.

Az arab cég 2007-ben több más befektetővel együtt vásárolta meg az Aston Martin márkát a Ford konszerntől 925 millió dollárért. Jelenleg a tulajdoni hányad 64 százaléka az Investment Dar társaságé, ennek egy részét szeretnék most értékesíteni, és két komoly vásárlóval tárgyalnak.

Az egyik a londoni központú Investindustrial, amely számára nem ismeretlen a járműgyártás, hiszen legutóbb a Ducati márkát értékesítette a Volkswagen konszernnek – nagyjából háromszoros áron ahhoz képest, amit ő fizetett az olasz cégért. A másik komoly érdeklődő az indiai Mahindra és Mahindra, ami a hírek szerint több pénzt ajánlott az Aston Martin 40 százalékos tulajdon/50 százalékos szavazati jog részéért. Mégis az Investindustrialt tartják befutónak az elemzők, mivel ez a cég már előzetes megállapodást kötött a Daimler konszernnel műszaki együttműködésről – V12-es motorok, aktív biztonsági rendszerek. Nem tudni, mikor zárul le az Aston Martin tulajdonrészének értékesítése, de a hírek szerint még az idén pont kerül a szerződésre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!