Több modellfrissítéssel tartotta folyamatosan frissnek az Iveco a Daily nevű teherautóját, de hamarosan jön az elkerülhetetlen modellváltás, már több prototípust – alvázas és dobozos – is lefényképeztek.

A legnagyobb változás a típus életében az lesz, hogy várhatóan már az Észak-Amerikai piacon is forgalmazzák majd a kocsit, ahol a Ducato-ból készített ProMaster fölött helyezkedik majd el a kínálatban. A leginkább azért lesz új, hogy gondolván a jövőbeli károsanyag-kibocsájtási előírásokra, sokkal nagyobb hűtőfelületnek legyen helye.

Műszakilag nem várható nagy változás, az eddig is használt 2,3 és 3,0 literes, egy- és két turbós dízelmotorok már az Euro 6-os előírásoknak is megfelelnek majd, ezzel párhuzamosan pár lóerővel erősebbek és – legalábbis a szabványos mérési ciklus szerint – pár decivel takarékosabbak lesznek. Az Észak-Amerikai piacra szánt kivitelekhez várhatóan a 3,6 literes, benzines V6-os is választható lesz, és elképzelhető, hogy az európai földgázas modellek is ezt kapják majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!