A VKontakte orosz szociális hálóra töltötte fel az itt látható képeket a Just Lada nevű csoport egy tagja, amelyen a Lada márka új csúcsmodellje látható, amely a nemrég felfrissített Priora utóda lesz majd hamarosan.

Már a végleges karosszériáját viseli az autó, azonban a mintás matricával próbálják leplezni a vonalakat. Az jól látszik, hogy a Renault-behatásnak köszönhetően az eddiginél sokkal divatosabb a megjelenés, még az is könnyen lehet, hogy a konszern másik olcsóautó-márkája, a Dacia is megkapja az újdonságot. Már régóta beszélnek arról, hogy felfelé szeretnék kibővíteni a Dacia kínálatot, és az új orosz szedán egy számmal nagyobb a mostani Logannál. Arról nem is beszélve, hogy az orosz gyártás miatt ezt is versenyképes áron tudnák kínálni Európában, és különösebb etxra befektetést nem igényelne a típus honosítása, hiszen Ladaként egészen biztosan forgalmazni fogják az Unióban.

Műszakilag nagy változásra lehet készülni, hiszen az eddigi saját technika helyett immár a Renault konszern kompakt méretű padlólemezére épül majd a típus. Az alapmotor várhatóan az oroszok saját fejlesztésű – most is használt – 1,6-osa lesz, ezen kívül a Renault 1,5-ös dízele és 2,0 literes benzinmotorja várható – Daciaként meg az 1.2 TCe és az 1.5 dCi lehet a befutó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!