Napokon-heteken belül leleplezi új generációs, pickup alvázra-technikára épülő terepjáróját a Mitsubishi és a Toyota is, mindkét autóról vannak álca nélküli képek. A Mitsubishi Pajero Sport/Montero Sport/Challenger típusát reklámfilm-forgatás közben csípték el, a közönségpremier csak augusztus elsején lesz a Bangkok International Grand Motor Sale nevű rendezvényen, de már pár nappal ezelőtt közzéteszik az első hivatalos információkat az újdonságról.



Még ezt is megelőzi majd pár nappal a Toyota, július 17-én leleplezik le az új Fortunert, amelyet egyébként már kamionszámra szállítanak ki a thaiföldi márkakereskedésekbe. Nem csoda, hogy sikerült egy példányt kívül-belül lefényképezni mindenféle álca nélkül.

Mindkét autóról elmondható, hogy teherautó-társaikhoz hasonlóan sokkal lendületesebb megjelenést kapnak, és a technikájuk is sokkal modernebb. A váltók – legyen szó kézi kapcsolásúról vagy automatikusról – hatfokozatúak, és a dízelmotorjaik is sokkal erősebbek lettek azáltal, hogy az egyszerűség kedvéért mindenhol az európai piacra kifejlesztett négyhengereseket kapják meg az autók. Egyedül a mifelénk nem kínált benzinmotorok változatlanok.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!