Noha a Mini márkát használta a BMW arra, hogy az i almárka villanymotoros hajtását tesztelje, a müncheniek egészen mostanáig adósak maradtak egy legalább részben zéró helyi károsanyag-kibocsájtású járművel. Ez hamarosan megváltozik, hiszen az új Mini Countryman szabadidő-autónak lesz majd hálózatról tölthető hibrid változata, és erről még a hivatalos leleplezés előtt hírt adtak.
mini2
Sebastian Mackensen a Mini márka igazgatója és Peter Wolf, a márka sorozatgyártásért felelős vezetője látható a fényképeken az erősen álcázott autóval, és meg se lepődünk azon, hogy nagyon örülnek az újdonságnak. Gokartszerű vezethetőséget ígérnek az új modellnek, amely várhatóan ugyanazt a benzin-elektromos hibrid hajtást kapja, ami például a BMW 225xe-ben is szolgál, azaz 224 LE/385 Nm rendszerteljesítmény az eredménye az 1,5-ös benzines és a 88 lóerős villanymotor együttműködésének, no meg virtuális összkerékhajtás. A karosszérián annyi lesz a változás, hogy a bal első sárvédőre kerül az elektromos csatlakozás, az utastérben a kormányoszlopra szerelt fordulatszámmérőt cserélik le egy „erőmérőre”. Villanymotorral akár 125 km/h-s tempót is képes lesz elérni a hibrid Mini Countryman.

mini3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!