Alig érkezett meg a kereskedésekbe az új Opel Corsa generáció, máris újdonságokról számolhatunk be. A vásárlók már meg is rendelhetik az Easytronic 3.0 robotváltóval szerelt 1.3 CDTI ecoFlex változatot, amelynek mindössze 3,1 l/100 km a szabványos átlaga, ami 0,1 l/100 km-rel marad el a kézi váltós modelltől.

A másik újdonság egy teljesen eltérő célcsoportnak szól, a Genfi Autószalonon debütál majd az új OPC változat. Ennek a motorterében már az új, szentgotthárdi 1,6-os Ecotec turbómotor dolgozik, ennek megfelelően a kezdeti 210 lóerős teljesítményt később bőven feljebb lehet majd csavarni – az előző Corsa OPC-ből a Nürburgring modell szintén 210 lóerőt tudott, de azt csak 98+ oktános benzinnel, míg az új négyhengeresnek elég a 95-ös.

Jobb teljesítményleadás, pontosabb kormányzás és hagyományosan jó fék jellemzi majd az új forró ferdehátút, amelyet az alábbi videóban Joachim Winckelhock autóversenyző és Karl-Thomas Neumann, az Opel vezetője próbál. Ezt az autót álca nélkül és pontos műszaki adatokkal majd a Genfi Autószalonon ismerhetjük meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!