Dél-Koreában már kapható a Kia felfrissített minije, a hazai piacon Morning néven forgalmazott autó kínálatában megjelent az 1,0 literes turbómotor is – a 106 LE/140 Nm teljesítményű motort fokozatmentes automatával adják.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ez a motor az európai Picantóba is bekerül, a Genfi Autószalonon csak az Euro 6-os normákhoz igazított 1,0 literes szívómotorral debütál a kocsi. Az átalakított lökhárítókról lehet felismerni az újdonságot, illetve felár ellenében új felnik is kérhetőek. A műszerfalon króm díszítések, és a harmadik negyedévtől elérhető 7 colos képátlójú érintőképernyővel rendelkező fejegység jelentik a változást.

A Red Pack csomag piros szövet-fekete műbőr kárpitozású üléseket tartalmaz, a Yellow Pack esetén a műbőr-szövet kárpitozású ülések sárga díszvarrást kapnak, ezen felül sárga betét kerül a műszerfalra, a Brown Pack esetén barna műbőr kárpitot kapnak az ülések és az ajtópanelek, a műszerfal betétje fényes fekete. A színes csomagok mellett felár ellenében kérhető a 241 mm-es helyett 252 mm-es átmérőjű első féktárcsa, amelynek megrendelésével a 100 km/órás tempóról mért fékút 2 m-rel 37 méterre csökken.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!