A brit művész nagyon fontosnak tartja, hogy a motorosok megfelelő képesítéssel és tapasztalattal induljanak útnak, és az elvégzett BMW-s tanfolyamot kötelezővé tenné a motoros jogosítvány megszerzéséhez. „Húsz éve vezetek BMW-motorokat, de bizonyos alaptechnikákat csak most sajátítottam el. Szerencsére sosem történt velem nagyobb baleset, de sokkal biztonságosabban vezethettem volna, ha annak idején részt veszek egy ilyen tanfolyamon” – nyilatkozta Irons, akiről köztudott, hogy nagy rajongója a túramotorozásnak, és mind Nagy-Britanniában, mind Magyarországon a BMW motorjaival rója az országutat. Jeremy Irons a BMW Motorrad Magyarország felajánlásában általában egy BMW R 1200 GS-t használ hazánkban.

Zámbó Balázs, a BMW Magyarország motorkerékpár menedzsere szerint Jeremy Irons igen tapasztalt és megfontolt motorosnak számít, mégis sikerült neki sok újat tanulnia a tanfolyamon. „Bízunk benne, hogy példáját követve trénigjeinket minél többen elvégzik, vezessenek bármilyen márkájú motort és motorozzanak bármilyen régóta is!” – nyilatkozta a menedzser.

A BMW több, mint 30 éve szervez autós és motoros vezetéstechnikai tanfolyamokat, a magyarországi motoros képzések egy éve indultak. A BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréning több lépcsős program keretén belül segíti a biztonságosabb közlekedésre törekvő motorosokat. A sikerrel működő autós tréningekhez hasonlóan a tanfolyamok teljesen nyitottak, azokon bármilyen márkájú motorral részt lehet venni, így a gyakorlatok minden résztvevő fejlődését szolgálják. A vezetői képességek és a tapasztalat nagyban befolyásolják a vezető reakcióját egy-egy konkrét helyzetben. A BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréning a hétköznapi közlekedési helyzetek középpontba állításával, az elméleti ismeretek és a gyakorlati feladatok kombinációján keresztül segíti a vezetőt a közlekedési szituációk magabiztosabb kezelésében.

A résztvevők saját motorjaikat használva megismerhetik önmaguk és járművük tulajdonságait és határait, így azokat tiszteletben tartva, a tréning végeztével a korábbiaknál tudatosabban, így biztonságosabban vezethetnek a közúti forgalomban. Az oktatás célja, hogy a rutinosabb és kevesebb tapasztalattal rendelkező motorosok egyaránt javíthassák felkészültségüket vagy hosszabb kihagyás után felfrissíthessék tudásukat. A program lépcsőfokait végigjárva a biztonságos közúti közlekedéshez szükséges elengedhetetlen alapoktól egészen a magabiztos, nagysebességű országúti kanyarodásig el lehet jutni, a program ugyanakkor már az alapszintű tanfolyamon a leggyakoribb vészhelyzetek elhárítását helyezi a középpontba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!