Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary Kft. (MMH) ügyvezetője 2012. júliusban átadott egy, a gyerekek nyári táborozásának költségeit fedező utalványt Szilágyi Imrének, a kőszegi SOS Gyermekfalu vezetőjének, a Mazda azonban nem csupán a gyerekek táborozásához járult hozzá anyagilag. Egy igazán forró nyári napon a Mazda és az SOS Gyermekfalu dolgozóinak összefogásával valósult meg a kőszegi SOS Gyerekfalu játszótérének állagmegóvó festése. A közös munkához természetesen a gyerekek is szívesen csatlakoztak, a falu vezetői a Mazda dolgozóinak munkáját pedig ízletes ebéddel hálálták meg.

„A Mazda Motor Hungary Kft. a korábbiakhoz hasonlóan az idei évben is az SOS Gyermekfalu képviselői által megnevezett legfontosabb célok elérésében kíván segítséget nyújtani. Ennek továbbra is része lesz a gyerekek közvetlen környezetének javítása, a mindennapi életük színesítése, és persze a Zoom-Zoom érzés közvetítése autóinkon keresztül – most éppen a vadonatúj, SKYACTIV technológiával ellátott CX-5-öt szeretnék kipróbálni következő alkalommal – mondta Együd Tibor.

A Mazda a korábbi években is segítette közvetlen anyagi támogatással az SOS Gyermekfalu hazai szervezetét a játszótér felújítás társadalmi munkálatai mellett. Az elmúlt évben a Mazda Motor Hungary Kft. egy Mazda5 gépjárművet ajánlott fel egy hónap használatra az SOS Gyermekfalu számára, és a Gyermekfalu további gyermekutaztatáshoz kapcsolódó költségeit is fedezte, ezáltal lehetővé téve, hogy a gyerekek meglátogathassák biológiai szüleiket. Ez a Mazda5 gépjármű egy különleges külső dizájnt kapott, amely az SOS Gyermekfalu gyerekei között meghirdetett gyermekrajz pályázat műveiből készült. A Mazda önkéntesei nem csupán megszervezték ezt az eseményt, de a cég számos alkalmazottja önként az idejét is felajánlotta, és segítségét nyújtott a gyermekek számára a rajzok elkészítésében, ezáltal egy igazán izgalmas és emlékezetes napot szerezve a gyerekek számára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!