A Mercedes, köszöni szépen, nem panaszkodhat az új kompakt autóinak értékesítésére. A Franciaországgal való közjáték ugye az ő szempontjából már rendeződött, most épp Uniós szinten vizsgálják a német KBA hivatal közreműködését, az autók forgalmazása már megindulhatott. Az Egyesült Államokban például nem várt nagy kereslet van a Kecskeméten gyártott autó iránt, az első héten 2300 darabot adtak el az ott CLA 250-ként induló típusból.

Eközben a stuttgarti központban már javában dolgoznak az új kompakt modellcsalád ötödik tagján, amely a hírek szerint a CLA kombiváltozata lesz majd. Eredetileg arról volt szó, hogy négy autót biztosan piacra dobnak majd az elsőkerékhajtású padlólemezen, majd ezt követően vizsgálják meg a további bővítést. Ez ügyben pozitív döntés született, és végül két autóra szűkült a választás, egy elsőkerékhajtású kis roadster vagy a CLA Shooting Brake. Egyelőre még csak pletyka, de a hírek szerint az utóbbi lett a befutó, azon egyszerű oknál fogva, hogy sokkal kisebb befektetéssel és sokkal hamarabb piacra lehet dobni ezt a változatot. Azonban a kabriók híveinek se kell feltétlenül elkeseredniük, a hírek szerint 2017 körül bemutatkozó következő generációs kompakt Mercedesek sorában már lesz ilyen autó is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!