Nem csak azért hungarikum a Lamborghini Huracán, mert Győrben készítik az 5,2 literes V10-es erőforrását, de bizony az első balesetet is nálunk jegyezték fel az olasz szuperautóval. Még tavaly szeptember elején dobta el a sofőr a cseh rendszámos autót az M7-es autópályán. A rendőrség most végzett a nyomozással, amelynek végén kirakták az internetre az utast által a balesetről készített videót.

Fotó: lánglovagok.hu Fotó: lánglovagok.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. szeptember 5-én 13 óra 49 perckor H. I. az M7-es autópályán Hollád irányából Sávoly irányába közlekedett egy külföldi felségjelzésű Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival, amikor közúti közlekedési balesetet szenvedett. A járművezető haladása során elvesztette uralmát az autó irányítása felett, a menetiránya szerinti bal, majd a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, lesodródott az úttestről és a vízelvezető árokba csapódott, ahol felborult. A baleset után a sofőr kimászott a járműből és kimentette utasát a roncsból, melyet követően a gépkocsi kigyulladt és a felismerhetetlenségig leégett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a baleset következtében a jármű utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A 36 éves H. I-t a rendőrök – szabadlábon hagyása mellett – közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Ahogy ezt az M7-es autópályán bekövetkezett közúti közlekedési baleset is mutatja, nem kizárólag a téli időszakban kap nagy hangsúlyt a sebesség helyes megválasztása. A balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség és a kanyarodás szabályainak megszegése. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, vezessenek fokozott körültekintéssel és óvatossággal. A balesetek megelőzése, a személyi sérülések, halálesetek elkerülése elsősorban a gépjárművezetők magatartásán múlik!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!