Nem is tagadhatja az Infiniti, hogy a BMW 4-es sorozatú kupét próbálja túlszárnyalni a Q60 Coupe tanulmánnyal. Ugyanazok az ívek, hasonlóan látványos megoldások, csak minden egy kicsit több, kicsit nagyobb. Persze mire szériaautó lesz belőle, lekopnak majd ezek a túlzások.

Egyelőre annyit tudunk a Detroiti Autószalonon debütáló tanulmány további sorsáról, hogy még az idén (Frankfurti Autószalon) bemutatkozik majd a sorozatgyártású változat, és 2016-ban ismerhetjük majd meg a valószínűleg vászontetős kabriót.

A formatervezők alaposan megizzadtak, mire összehozták a vezetés kívánságai szerint a Q80 Inspiration tanulmány tetővonalát a Q50 Eau Rouge hűtőrácsával és kerékjárat-szélesítéseivel, a 21 colos felnik turbinákat idéznek a sajtóanyag szerint. Az Infiniti Q60 tanulmány műszaki részleteiről semmit nem árultak el, de valószínűleg a Q50-esben megismert hajtásokat lehet majd a 2+2 üléses utastérrel rendelkező kupéhoz is választani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!