A francia TF1 tévéadó Auto-Moto műsorának legutóbbi, október 6-i adásában a Citroën márka tanulmányaival foglalkozott, és e közben rögzítettek pár jelenetet a cég fejlesztőközpontjában, amely során a Frankfurtban tanulmányként bemutatott Cactus szériaváltozatát is megnézték.

Persze a karosszériát még leplezték, de azért annyira felemelték a takarót, hogy lehessen látni: a szériaváltozat is megőrzi az ajtók különleges betétjét, no meg a könnyűfém felnit is, igaz, utóbbi pár collal kisebb átmérőjű. Igazán nagy újdonság, hogy az egyik vágóképen láthatjuk a C4 Cactus néven jövőre érkező szabadidő-autó belsejét, amely stílusában hasonlít ahhoz, amit a tanulmányban is láthattunk, de azért mégis más. A középkonzolt itt is a C4 Picasso-n megismert érintőképernyővel helyettesítették, a nagy méretű kesztyűtartó felülre került, lent nyitott polcot látunk.

Mivel a szabadidő-autó vásárlók nem nagyon hagyják el az aszfaltozott utakat, várhatóan ez a típus se lesz elérhető összkerékhajtással. Hibrid ugyan lesz belőle, a hírek szerint a Citroën C4 Cactus lesz az első autó, amely megkapja a HybridAir pneumatikus energiatárolású rendszert, de az csak elsőkerékhajtású. Pontos részleteket majd 2014. február 5-én tudhatunk meg az újdonsággal kapcsolatban, amikor egyben a márka közeljövőbeli terveiről is hírt adnak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!