Kínában még mindig a előző generációs „globális” Swiftet ontják a futószalagok a Changan Suzuki üzemében, és ha már újdonsággal nem szolgálhatnak, a típus 20 éves születésnapját megünneplő limitált széria legalább látványos lett.

A hivatalosan Suzuki Swift 20th Anniversary Edition névre hallgató modell csak és kizárólag a vörösbor-piros fantázianevű színben készül, fehér tetővel, és vica-versa színű versenycsíkokkal. Ez azonban még nem minden, a gyári tartozéklistán szereplő SUV-burkolat csomag is ott van az autón, és mindezt megfejelték még némi ezüst betéttel a ködfényszórók és a hátsó „diffúzor” tájékán.

Az utastérben a karosszéria fő színére hajazó színű kárpitot találunk, meg néhány stratégiailag elhelyezett 20th Anniversary Edition logót, no és nem hiányozhat a sport-pedál készlet sem az autóból. A jubileumi Suzuki Swiftet csak az 1,5 literes, 103 lóerős benzinmotorral adják, a vásárló mindössze azt döntheti el, 5 fokozatú kézi- vagy 4 fokozatú automatikus váltót kér. Boldog születésnapot a részünkről is!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!