A Toyota hazai vezérképviselete összesen húsz személygépkocsit, kisbuszt és teherautót ajánlott fel az egészségügyi veszélyhelyzet idejére – közölte Révész Máriusz. Az akciócsoport vezetője hozzátette: a szakmai szervezetekkel egyeztetve úgy döntött, hogy a járműveket – hasonlóan más adományokhoz – oda juttatják el, ahol a legnagyobb szükség van azokra: az Országos Mentőszolgálathoz, a kiskunhalasi járványkórházba és a segélyszervezetekhez. A kiskunhalasi létesítmény hat autót kap a dolgozók szolgálatba járására, az akciócsoport tagjaként működő segélyszervezetek pedig nyolc teherautót használhatnak az adományok célba juttatásához – ismertette Révész Máriusz.

A Toyota, amely értékesítési tevékenységét a járványügyi helyzetre való tekintettel online felületre terelte, és szerviztevékenységét szigorú fertőzésmegelőzési intézkedések mellett a halaszthatatlan javítási/karbantartási munkálatokra koncentrálja, az ennek következtében felszabaduló márkakereskedői és importőri tesztautókat ajánlotta fel a védekezéssel kapcsolatos logisztikai feladatok támogatására.

„A kormány minden forrást biztosít a koronavírus elleni védekezés frontvonalában küzdőknek, de az ilyen felajánlások erősítik a társadalmi összefogást. Ez a küzdelem csak együttes erővel vezethet sikerhez. A segitunkegymasnak.hu oldalra érkezett minden felajánlásnak megtaláljuk a legjobb helyet, és köszönjük azoknak a cégeknek és magánembereknek, akik már most is önzetlenül segítik a védekezést.” – fogalmaz Révész Máriusz, akciócsoport vezetője.
„Ezekkel a járművekkel embereket és eszközöket is szállíthatunk, egyebek mellett mintavétel elvégzése céljából, tehát a mentőautók leterheltsége érdemben csökkenni fog.” – fűzi hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus elleni védekezés sosem látott kihívás elé állítja az államapparátust, amelyben a szervezési feladatok, a személyi és tárgyi erőforrások előteremtése egyaránt komoly terhet jelentenek. Éppen ezért természetes számunkra, hogy felszabaduló tesztautókapacitásainkat felajánljuk ezen terhek enyhítésére, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók és karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez.” – avat be László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.