Néhány gazdag fickó idén se tudta megállni, hogy kölcsönkapott vagy épp saját tulajdonú szuperautójával túrázzon egy kicsit Európában. Koppenhágából indult a mezőny, és már egy Lamborghinit és egy Ferrarit is összetörtek a résztvevők.

A Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce még a dán fővárosból is alig jutott ki, amikor a vezetője az árokba csúszott a limitált szériás géppel. Hiába az összkerékhajtás, meg a menetstabilizáló, ha tehetségtelen a sofőr.

Alaposan összetört az autó, de a ritkaság miatt még így is fizethet majd a biztosító, hogy helyreállítsák a SuperVelocét, amelyből 186 példányt készítettek – amelyeket az eredetileg tervezett szérianagyságnak megfelelően 1-350-ig számoztak a gyárban.

Most épp Litvániában tart a mezőny, ahol esős utakon hajtanak az autók. Egy Ferrari 458 sofőrjének képességeit meghaladta a jármű úton tartása, és alaposan összetörte a kocsi orrát. Az előzőhöz hasonlóan ez is egyautós baleset volt, azaz csak a jármű vezetője hibáztatható a kárért, aki nem az útviszonyoknak megfelelő tempóban halad – esetleg korábban lefüstölte a mintát a hátsó kerekekről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!