Amíg Európában már bőven túl van életciklusának felén az Opel Corsa negyedik generációja is, Brazíliában még mindig sláger a második generáció műszaki alapjait használó, de attól formailag már eltávolodott típus, a Chevrolet Agile. Amely most megújult.

Négy évvel a típus megjelenése után sokkal látványosabbra rajzolták az orrot, még nagyobbra vették a hűtőrácsot, és bevezettek egy vízszintes osztást is, amelyet a hátsó lökhárítóban is megismételtek. Az utastérben új a kormánykerék, extraként már innen is vezérelhető a CD-s rádió, és azt mondják, az új formájú műszerfal minősége is sokkal jobb lett a kisebb illesztési hézagok miatt.

Továbbra is csak egyféle motorral adják a Chevrolet Agile-t Brazíliában, az 1,4 literes, hengerenként kétszelepes négyhengeres benzinnel 98, alkohollal 102 lóerős, a nagy változás, hogy teljesen új, ötfokozatú automatikus váltót párosítanak hozzá, amely felár ellenében robotizált kivitelben (Easytronic) is választható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!