Hosszú évek óta szó van arról, hogy az eredetileg a kínai felsővezetés számára a kifejlesztett nyújtott limuzinnak némileg visszafogott – nem 7, csak 6 méter hosszúságú – változatát megvásárolhatják majd magánszemélyek is, és tanulmányként már látható is volt a Hongqi H5-ös, de hivatalosan még nem kezdték meg annak sorozatgyártását. Ehhez képest most balesetet szenvedett egy magánkézben lévő példány.

Sanghaj egyik elővárosában történt a karambol, a többsávos úton szabálytalanul fordult meg egy autóbusz, amelynek nekiütközött a luxusautó. Noha magánkézben lévő kocsiról van szó, csak annak sofőrjéről tesz említést a rendőrségi közlemény, könnyű sérülésekkel szállították kórházba, az utasról hallgatnak. Utóbbinak nem csak pénze – 6,5 millió jüan, azaz 1 millió dollár lesz az autó ára, ha bemutatják -, de kapcsolatai is vannak, hiszen hivatalosan nem is létező autóval járkál, talán az állásukat féltik a rendőrök?

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!