Egyelőre nincs sajtóközlemény vagy sajtófotó a BMW M6 Gran Coupéról, de az autót már mindenféle álcázás nélkül megmutatták egy zártkörű, a Nürburgringen tartott rendezvényen a meghívottaknak, akik szabadon fényképezhették az autót, és a jelen lévő gyári emberek minden kérdésre szívesen válaszoltak, persze pontos számokat nem mondtak.

Az elég hamar kiderült, hogy a 760i után a márka második legdrágább autója lesz az újdonság, ami egy kicsit furcsa azt figyelembe véve, hogy az autó a nagyobb tömeg miatt lassabb, mint a normál M6-os – a kétajtós kupé 1850 kg-ot nyom, az M6 Gran Coupé még közelebb lesz a 2 tonnához. A kiállított példány karbon-kerámia fékrendszerrel rendelkezett (arany féknyergek).

A 4,4 literes, V8-as biturbó motorhoz nem nyúlnak, azaz 560 lóerő a teljesítmény, az erőátvitel is a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltó. Bővebb információt majd december folyamán adnak közre az autóról, amelyet  Detroiti Autószalonon lehet majd először megtekinteni. A BMW M6 Gran Coupé forgalmazása 2013 tavaszán indul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!