Kínában rögtön a felfrissített Peugeot 3008-ast dobják piacra a PSA-Guangzhou együttműködés keretében, és hazai pályán debütál az autó. Európába is hamarosan megérkezik majd, várhatóan a Genfi Autószalonon lesz kiállítva a megújult öszvérautó.

Első és legfontosabb változás az új márkaarculatba illő hűtőrács, amely a korábbinál sokkal több krómot is tartalmaz. Újak a fényszórók is, a ködlámpákat is megkörnyékezték némi krómmal. Az A oszlop tövénél és a C oszlop környékén is megváltoztatták a vonalvezetést, az oldalablak alsó pereménél és az ajtó aljánál is króm díszítést látunk, valamint a hatalmas alufelnik is polírozottak.

Az utastérben első körben csak az új kormánykerék jelent eltérést az európai modellhez képest, ezen a téren mifelénk változás várható, hiszen újabb generációs rádiót és navigációt kap majd az autó, és lehet, hogy a műszeregység grafikáját is módosítják.

Kínában egyféle, 1,6 literes, 163 lóerős benzines turbómotorral indul az ott újnak számít Peugeot 3008 forgalmazása, 7 millió forintnak megfelelő áron. Már dolgoznak a 2,0 literes szívómotor beépítésén a mérnökök, azzal majd 6 millió forintnak megfelelő jüanért tudják majd adni az autót. Az európai változásokról majd később lesnek információk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!