Minek bonyolítani a dolgokat, ha lehet egyszerűen is csinálni. Korábban a BMW kísérletezgetett a hidrogén durranógázként való hasznosításával, azaz belső égésű motorban történő elégetésével, de a hibrid és elektromos hajtások térnyerése miatt jegelte ez irányú kutatásait. A Mahindra ellenben gyorsan legyártott egy 15 autós flottát átalakított háromkerekűjéből, amelyeknek meg is kezdődött a tesztelése.

Íme a csúcstechnikás, hidrogénnel üzemelő jármű irányítóközpontja. Nem okoz fejtörést Íme a csúcstechnikás, hidrogénnel üzemelő jármű irányítóközpontja. Nem okoz fejtörést

A Delhy-3W projekt keretében személy- és teherszállító háromkerekűeket is átalakítottak hidrogén üzemmódra, a járművek az Új Delhiben januárban megnyitott hidrogén töltőállomáson tudnak tankolni. India számára fontos lenne a hidrogén, mint jármű üzemanyag bevezetése, hiszen ha azt olyan formában oldanák meg, hogy az úton lévő járműveket is át lehet alakítani, akkor sokkal tisztábbá tudnák tenni a nagyvárosok levegőjét viszonylag kis befektetéssel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!