Nagyjából egy dolgot tudunk biztosan a Renault hamarosan érkező csúcsmodelljéről, mégpedig azt, hogy annak új neve lesz – a tippek szerint az Atalans tűnik a legvalószínűbbnek. Teljes újjászületést terveznek a franciák, az új középkategóriás autó egyszerre váltja majd a Laguna és Latitude típusokat.

A technika egyébként nagyjából megegyezik azzal, amit az Espace egyterű is megkap, azaz 1,6 literes benzines turbó és dízel turbó- és biturbó motorok közül lehet majd választani. Itt már lesz kisebb, 150-160 lóerős teljesítményű benzines, és itt várhatóan szélesebb körben lesz elérhető az összkerékkormányzás, nem csak a csúcs-felszereltséghez adják majd. Elsőként a Kadjar-ból készül majd plug-in hibrid változat, ezt a technikát később megkapja majd az új limuzin is – ezzel a hajtással főleg a kínai piacon akarnak hódítani, ahol a kombi nem lesz elérhető. Az utastér felépítése is a nagy méretű egyterűt idézi, a középkonzolon függőlegesen álló érintőképernyő alapfelszerelés lesz, a biztonsági felszerelések terén hagyományosan erős francia márka telepakolja mindenféle vezetési segéddel új csúcsmodelljét. Az idén ősszel bemutatkozik a Renault középkategóriás újdonsága, és 2016 elején már meg is indul a forgalmazás – egyszerre kezd a limuzin és a kombi.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!