– Ha nem kapok egy hivatalos levelet arról, hogy a büntetőpontjaim száma elérte a 13-at, akkor talán soha nem jövök rá, hogy mi is történt velem – meséli Sándor. – Ott, a papíron láttam meg, hogy nekem már csak két pontom maradt, így ha újabb gyorshajtáson kapnak, ugrik a jogosítványom, ami egyébként a munkámhoz elengedhetetlen – mondta.
Sándor épp Tiszaföldvárra utazott egyik ügyfeléhez még áprilisban, amikor a település határában belefutott egy traffipaxba, majd egy közlekedési rendőr le is intette.
– Közölték velem, hogy gyorsan hajtottam, ezért megbüntetnek 30 ezer forintra, illetve kapok 4 előéleti pontot, azaz büntetőpontot. Ezzel nem vitáztam, be is fizettem a csekket. Idén ősz elején ismét szabálytalankodtam, átléptem a záróvonalat. Újabb büntetési csekk és a pontok. Októberben jött meg a papír, amiben figyelmeztetnek, átléptem a 13-as ponthatárt. Nem is értettem hogyan, amíg meg nem néztem a listát
– mondta.

Sándor a büntetési tételeknél felfigyelt arra, hogy áprilisban, két nap eltéréssel gyorshajtásért négy pontot a Szolnoki Rendőrkapitányság, négyet pedig a kunszenti is kiosztott neki.

– Arra emlékeztem, hogy a szolnokiaktól kaptam egy papírt a csekkel egy időben, hogy az ügyemet átveszi a kunszenti kapitányság. De arra soha nem gondoltam volna, hogy innen is és onnan is megkapom a büntetést. Azonnal telefonáltam a rendőrségre, ahol elmondták, valóban látják a dolgot, valószínűleg tévesen kétszer adminisztrálták a büntetési pontokat. Szolnokról Kunszentre irányítottak, fel is hívtam őket. A vonal másik végén a hölgy kifejtette, tudják, hogy gondok vannak a rendszerrel, mert elmondása szerint a szolnokiak nem járhattak volna el az ügyemben, hiszen az hozzájuk tartozik. Ez okozta a pontduplázódást. Én egy dolgot kértem, hogy rendezzék minél előbb a dolgot. Azt az ígéretet kaptam, hogy elindítják az ügyet és rendezni fogják. Másnapra ígértek visszahívást, de két hétig nem jelentkeztek a rendőrségről – magyarázta Sándor.

A férfi elmondta: két hét után ő telefonált ismét. Sándor szerint az ügyintéző hölgy annyit mondott, hogy elindult a dolog, de nem tudják miként lehetne orvosolni a problémát. Ismét teltek a hetek, majd újabb telefon, de akkor is csak türelmet kértek tőle.

– Most, decemberben döntöttem úgy, hogy önökhöz fordulok – mondta Sándor. – Furcsa módon, miután önök megkeresték a rendőrséget, azonnal hívtak, hogy rendeződni látszik a dolog, erről majd egy hivatalos dokumentumot is küldenek. Ez meg is jött, törölték a duplázott pontokat. Viszont felmerült bennem, hogy ha nem küldik a figyelmeztetést, akkor lehet, soha nem tudom meg, mi is történt, illetve ha a panaszom benyújtását követő két hónapban valami történik, és újabb pontokat kapok, akkor vajon elveszik a jogosítványomat?<keretes60045>

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!