Hibázott a rendőrség, kis híján ugrott a jogsi

2015. december 31. (csütörtök) Szoljon.hu
Kis híján ugrott a jogosítványa egy szolnoki férfinak, akinek a rendőrségen adminisztrációs hiba miatt sokkal több büntetőpontot számoltak el egy gyorshajtásért, mint amennyit a törvény megenged.
  • A+
  • A-
  • P
  • @>
  • |<

– Ha nem kapok egy hivatalos levelet arról, hogy a büntetőpontjaim száma elérte a 13-at, akkor talán soha nem jövök rá, hogy mi is történt velem – meséli Sándor. – Ott, a papíron láttam meg, hogy nekem már csak két pontom maradt, így ha újabb gyorshajtáson kapnak, ugrik a jogosítványom, ami egyébként a munkámhoz elengedhetetlen – mondta.
Sándor épp Tiszaföldvárra utazott egyik ügyfeléhez még áprilisban, amikor a település határában belefutott egy traffipaxba, majd egy közlekedési rendőr le is intette.
– Közölték velem, hogy gyorsan hajtottam, ezért megbüntetnek 30 ezer forintra, illetve kapok 4 előéleti pontot, azaz büntetőpontot. Ezzel nem vitáztam, be is fizettem a csekket. Idén ősz elején ismét szabálytalankodtam, átléptem a záróvonalat. Újabb büntetési csekk és a pontok. Októberben jött meg a papír, amiben figyelmeztetnek, átléptem a 13-as ponthatárt. Nem is értettem hogyan, amíg meg nem néztem a listát
– mondta.

Sándor a büntetési tételeknél felfigyelt arra, hogy áprilisban, két nap eltéréssel gyorshajtásért négy pontot a Szolnoki Rendőrkapitányság, négyet pedig a kunszenti is kiosztott neki.


– Arra emlékeztem, hogy a szolnokiaktól kaptam egy papírt a csekkel egy időben, hogy az ügyemet átveszi a kunszenti kapitányság. De arra soha nem gondoltam volna, hogy innen is és onnan is megkapom a büntetést. Azonnal telefonáltam a rendőrségre, ahol elmondták, valóban látják a dolgot, valószínűleg tévesen kétszer adminisztrálták a büntetési pontokat. Szolnokról Kunszentre irányítottak, fel is hívtam őket. A vonal másik végén a hölgy kifejtette, tudják, hogy gondok vannak a rendszerrel, mert elmondása szerint a szolnokiak nem járhattak volna el az ügyemben, hiszen az hozzájuk tartozik. Ez okozta a pontduplázódást. Én egy dolgot kértem, hogy rendezzék minél előbb a dolgot. Azt az ígéretet kaptam, hogy elindítják az ügyet és rendezni fogják. Másnapra ígértek visszahívást, de két hétig nem jelentkeztek a rendőrségről – magyarázta Sándor.

A férfi elmondta: két hét után ő telefonált ismét. Sándor szerint az ügyintéző hölgy annyit mondott, hogy elindult a dolog, de nem tudják miként lehetne orvosolni a problémát. Ismét teltek a hetek, majd újabb telefon, de akkor is csak türelmet kértek tőle.

– Most, decemberben döntöttem úgy, hogy önökhöz fordulok – mondta Sándor. – Furcsa módon, miután önök megkeresték a rendőrséget, azonnal hívtak, hogy rendeződni látszik a dolog, erről majd egy hivatalos dokumentumot is küldenek. Ez meg is jött, törölték a duplázott pontokat. Viszont felmerült bennem, hogy ha nem küldik a figyelmeztetést, akkor lehet, soha nem tudom meg, mi is történt, illetve ha a panaszom benyújtását követő két hónapban valami történik, és újabb pontokat kapok, akkor vajon elveszik a jogosítványomat?<keretes60045>

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!

Tetszett a cikk? Ossza meg! Facebook Twitter

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Hibázott a rendőrség, kis híján ugrott a jogsi

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X

Hozzászólások –

eddig 0 hozzászólás érkezett
HOZZÁSZÓLOK

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a info@automotor.hu címre.)

Aktuális: 2016/16-os számunkból

Autó-Motor aktuális címlap
  • Extra: Bud Spencer filmjárművei
  • Vezettük: Audi Q2, Kia Niro, Alfa Romeo Giulia, Honda NSX, Yamaha XSR900
  • Teszt: Fiat Tipo 1.4, Ford Focus RS
  • Tanácsadó: Defektjavítás
  • Használt: Kozmetikai teendők eladás előtt
Autómotor Piactér