John Hennessey, a cégalapító elmondása szerint a legjobb teljesítmény/tömeg arányú szuperautót ők gyártják, és hogy ez a jövőben is így legyen, az új modellévre egy kicsit megnövelik a motor teljesítményét. Bő húsz százalékkal!

Ráadásul már a kiindulási alap se rossz, hiszen a két turbóval is ellátott, 7,0 literes GM alumínium small-block jelenleg 1200 lóerőt tud. A 2013-as évtől választható nagyobb teljesítmény már 1513 lóerőt jelent, ezen kívül a domborított tetőnek köszönhetően tágasabb lett az utastér, és új zsanérokat kaptak az ajtók is. Egyébként változatlan a Hennessey Venom GT, azaz marad az aktív hátsó szárny, a Brembo karbon-kerámia fékrendszer, illetve a hatfokozatú kézi kapcsolású vagy hétfokozatú robotizált váltó. Utóbbi 165 000 dolláros extra, az alapár pedig 1,25 millió dollár. Ja, még egy fontos dolog változik: az erősebb motorral már meghaladja a 420 km/órás tempót a végsebesség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!