A francia TMC tévéadó riportot forgatott a motorkerékpárosokról, a műsor kedvéért egy riportalany, akinek a megjelenését és a hangját is felismerhetetlenné tették, különösen súlyos szabálysértéseket követett el. Például egy 70 km/h megengedett maximális sebességű útszakaszon volt, hogy 285 km/h-s tempóval száguldott, nagy tempóval egykerekezett, egy vágóképen pedig társával együtt az autók között cikázott szabálytalanul. A tévéadó kitakarta az arcát és megváltoztatta a hangját, ennek ellenére a rendőrök felismerték a motorkerékpárost, és pár nappal az adást követően őrizetbe vették. A ügyében most hozott jogerős ítéletet a Párizstól délre található Évry város bírósága, a különösen súlyos, más közlekedők testi épségét veszélyeztető szabálytalanságok miatt három hónap letöltendő börtönbüntetésre, 2000 euró pénzbírság megfizetésére és 6 hónap vezetéstől eltiltásra ítélték az úriembert. A tévériportnál jobb bizonyítékra nem volt szüksége a bírónak.

Dubajban szintén egy videofelvétel lett a veszte egy szabálytalankodó autóvezetőnek, a 20 éves fiatalember tuningolt Nissan Patroljával pörgött közúton. A felvételt a rendőrök is látták, gyorsan be is azonosították a sofőrt, és félmillió dirhamos, azaz 37 millió Ft-os bírságot szabott ki rá. A dubaji rendőrség vezetője, Khamis Matar Al Mazeina szerint „Elfogadhatatlan ez a viselkedés. Civilizált országban érünk, ahol a kormányzat jelentős összeget fektetett a biztonságos közlekedési infrastruktúra kialakításába.” A fiatalember beismerte bűnösségét, a félmillió dirham egyébként nem egyedül a pénzbírság, abban már benne van az aszfaltban okozott kár helyreállításának költsége is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!